Brood en pastei

Brood en pastei LunchOntbijt
Zalmsalade

Zalmsalade

Wekelijks vette vis is bijna noodzaak om aan je vitamine D behoefte te komen. Verder zijn de gezondheidsbevorderende effecten van de omega 3 vetten ook een zeer prettige bijkomstigheid.

Brood en pastei Lunch
Eiersalade

Eiersalade

Eieren staan bekend om het hoge eiwitgehalte wat voor de mensen zeer goed opneembaar is. Minder bekend is dat eieren ook hoog zijn in vitamin A, E, B2, B11, B12 en ijzer, deze vitamine en mineralen zitten met name in het eigeel.

Brood en pastei LunchOntbijt
Houmous met koriander

Houmous met koriander

Houmous is een smeuïg en eiwitrijk broodbeleg. Door de vezels van de kikkererwten vult het ook nog eens heel goed. Koriander is erg lekker, maar kan wanneer teveel gebruikt wordt qua smaak erg overheersen. Start daarom met 2-3 takjes en voeg meer toe naar persoonlijke wens.

Brood en pastei Lunch
Surinaamse pastei

Surinaamse pastei

Deze pastei bomvol groenten is lekker voor onderweg. Makkelijk mee te nemen en ook smakelijk om koud te eten. De vega-kip variant heeft als voordeel dat het overdag niet gekoeld bewaard hoeft worden.

Brood en pastei Lunch
Wilde zalmburger

Wilde zalmburger

Wekelijks vette vis is bijna noodzaak om aan je vitamine D behoefte te komen. Wanneer je de keuze hebt kies dan voor de wilde variant, want wilde zalm bezit veel meer vitamine D dan de gekweekte variant. Dit hoeft overigens niet duurder te zijn, zalm uit blik is meestal wild.

Brood en pastei Lunch
Mosterd-prei pastei

Mosterd-prei pastei

Een echte smaak topper! Prei met champignons en mosterd lijkt een match made in heaven. Daarnaast is het een volledig plantaardige lunch, makkelijk voor onderweg en omdat er geen vlees in zit hoef je je geen zorgen te maken als je geen koeling hebt.

Brood en pastei LunchOntbijt
Tonijnsalade

Tonijnsalade

Wanneer je eenmaal zelf tonijnsalade hebt gemaakt, besluit je het nooit meer kant en klaar te kopen. Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder doordat er zoveel meer tonijn in zit het is ook veel gezonder omdat het eiwit gehalte veel hoger is en het vet gehalte veel lager. Een topper dus, die ook nog bijzonder makkelijk te maken is.